Un fel de ostropel cu pui crocant
Ceva usor de vara, un fel de ostropel de pui cu mamaliguta preparat foarte rapid cu o rosie dintr-asta defecta de 772 de grame pe care am dat-o pe razatoare, am aruncat din ea 207 grame dar a ramas exact ce trebuie.
Am pus 4 pulpe de pui in cuva cuptorului cu aer cald, le-am bagat vreo 40 de minute la 200 de grade, am taiat o ceapa si niste catei de usturoi si am pus o tigaie pe foc in care am adaugat un pic de ulei.
Am adaugat ceapa si usturoiul la calit, am pus si o lingura de zahar brun, niste ardei gras taiat cubulete si dupa vreo 2-3 minute am adaugat rosia data pe razatoare.
Am lasat totul la foc mic, am adaugat sare si piper, am pus de o mamaliguta simpla si am dat pe razatoare niste catei de usturoi pe care i-am adaugat la final cand mancarica a mai scazut.
Cand puiul a fost gata, am pus o pulpa crocanta pe farfurie, am adaugat tocanita si o lingura de mamaliguta.
Asta a rezultat in farfurie si credeti-ma ca aceste rosii cu defecte sunt extraordinare la gust. Daca le gasiti la piata, nu le ocoliti.