Prăjitură de casă cu mere și bezea - rețetă explicată pas cu pas #shorts
Prăjitură de casă cu mere și bezea - rețetă explicată pas cu pas #shorts
N-am apucat sa filmez data trecuta aceasta prajitura dar v-o prezint acum foarte rapid.
Am spart si separat 6 oua de gaina, de fapt sotia, eu spalam vasele,
am adaugat putina sare, 6 linguri de zahar, am mixat bine, bine, dupa care am adaugat 6 linguri de ulei, 6 linguri de lapte si am mixat din nou.
Am adaugat 6 linguri de nuci macinate, 10 linguri de faina, un praf de copt si Nadia a mai adaugat si un plic de zahar vanilinat. Am stors un pic de lamaie dar nu e un lucru neaparat necesar. Ileana a mai adaugat si niste esenta de nuca.... si am amestecat din nou pana am obtinut aceasta consistenta.
Intr-un alt bol am dat pe razatoare aproximativ 8 mere mari, am pus un zahar vanilinat, am adaugat o lingura de scortisoara si 3 linguri de zahar.
Intr-o tava am adaugat hartia de copt si am turnat aluatul, peste care am asezat merele si le-am bagat la cuptor.
Intre timp, am batut albusurile, am adaugat 6 linguri de zahar si le-am mixat din nou pana am obtinut aceasta consistenta.
Am scos prajitura din cuptor am asezat bezeaua, am mai pus un pic de nuca macinata si dupa inca 10 minute la cuptor, am obtinut aceasta minunata prajitura de casa.