Paine de casă cu măsline negre, oregano și slănină afumată #shorts
Paine de casă cu măsline negre, oregano și slănină afumată #shorts
Din cauza mea, am crezut ca painea asta nu va creste si va explic imediat si de ce.
Prima oara m-a pus Ileana sa dezosez niste masline.
Intr-un castron am adaugat 500 de grame de faina, am pus si niste sare,
intr-un alt castron am pus 7 grame de drojdie uscata, si 100 ml de Coca-Cola la temperatura camerei.
Am turnat amestecul peste faina, am pus maslinele, niste oregano, am acoperit cu faina si am pus 2 linguri de ulei de masline.
Am pus o folie peste castron si l-am lasat 15 minute sa se activeze drojdia.
Am amestecat aluatul, a rezultat asta, l-am acoperit din nou si l-am lasat la dospit aproximativ o jumatate de ora.
Acum trebuia sa-l mai lasam un pic in tava la crescut dar eu din lipsa de timp am insistat sa il bagam la cuptor pentru ca oricum va creste. Uitati de bunatate de paine ne-a iesit.
#painedecasa #paine #retetapaine