rețetă Cozonaci pufoși fără frământare #shorts

Asta le-a iesit fetelor cu o reteta super simpla de cozonaci care nici macar nu necesita framantare. Incerc sa va explic totul intr-un minut pentru ca eu am ramas masca la cat de buni au fost.


Intr-un recipient adaugati 500 de militri de lapte caldut, 200 de grame de unt topit, niste coaja rasa de portocale, 250 de grame de zahar, 6 galbenusuri de ou, un cub de drojdie de 25 de grame si amestecati foarte bine cu un mixer.


Incepeti sa adaugati faina, 1 kg, incet, incet, si ar trebui obtineti un aluat ca acesta. Puneti o folie pe deasupra, lasa-ti-l sa creasca timp de o ora si lasa-ti-l la frigider peste noapte.


Umplutura pentru cozonaci e facuta din 6 albusuri batute spuma, 100 de grame de zahar si 400 de grame de nuca.


Dimineata, au impartit aluatul in 4 parti egale, cate una pentru fiecare cozonac. La randul lor au fost impartite in doua, ficare bucata intinsa pe masa si adaugata umplutura. *Le-au impletit si le-au pus in tava unde au dat cu ou pe deasupra si au presarat zahar. Tavile le-au lasat inca o ora la dospit dupa care le-au bagat la cuptor timp de aproximativ 45 de minute.


* O gresala mica la editare. Mai inainte le-au lasat la dospit si dupa au dat cu ou si zahar pe deasupra.


Au iesit acesti minunati cozonaci de casa.

Distribuie aceasta pagina: